Sami Lepistö Ajatuksia yhteiskunnallisista ilmiöistä.

Väärinymmärtäjät

Olli Immosen selitys ei kelvannut medialle, oppositiolle eikä punavihreälle blokille.  Lukuisat kirjoitukset julistavat kuinka Immonen tosiassa kehoitti suomalaisia nousemaan väkivaltaisesti toista suomalaista vastaan. Immosen määräaikainen ero nähdään syyllisyyden tunnustuksena ja rangaistuksen välttelynä. Tahallinen väärinymmärtäminen jatkuu.

 

Immosen FB-päivitys on loppuun kaluttu luu ja siihen on jo yleisö kyllästynyt. Nyt saatiin uusi kohde. Työmies Putkosen ronski ote tuumaustunnilla ja nimilista "panettelijoista", jotka jatkoivat asian vatvomista krp:n syyttämättäjättämispäätöksen jälkeen, aikaansaivat uuden väärinymmärtämisen vyöryn. Lista leimattiin välittömästi "vihollislistaksi", ja jos käytetään samaa väärinymmärtämisen logiikkaa niin se on lista "likvidoitavista", kuten joissain kirjoituksissa annetaan ymmärtää. Tai ainakin se rinnastetaan sellaisiin. Samoin Putkosen toimintaa mediaa kohtaan arvostellaan rankasti. Nähtävästi median edustajia tulisi kohdella silkkihansikkain ja nöyränä. Putkosen "jos" sanaa on tulkittu uhkaukseksi listalla olevia henkilöitä kohtaan?!

 

Tämä tahallinen väärien johtopäätösten ja väärinymmärtämisen kulttuuri on levinnyt valitettavasti myös tänne Uuden Suomen blogeihin ja kommetteihin. Tietyt henkilöt tarttuvat epäolennaisuuksiin ja yrittävät johdattaa keskustelua sivuraiteille. Tässä yksi esimerkki;

 

Tämä on Antti Alfthan kirjoituksesta "Olen isänmaallinen"

 

Antti kirjoitti;

....Tämä maa kuuluu meille kaikille. Ihmisille - syntyperästä, kielestä tai uskonnosta riippumatta. 

 

Kommentoin näin;

Voitko antaa edes yhden järkevän perustelun väitteellesi. Miksi Suomi kuuluisi yhtä paljon somalille, kiinalaiselle tai vaikka amerikkalaiselle kuin suomalaiselle?

 

Antin vastaus;

Sami, lue blogitekstin edellinen lause ja perustele miksi ei kuuluisi. Yleensäkin kannattaa lukea kokonaisuus.

 

Minä;

Se että joku tuntee itsensä jonkinmaalaiseksi ei merkitse mitään.
Suomalaisten esi-isät ovat rakentaneet tämän maan ja se on periytynyt heidän jälkeläisilleen, kantasuomalaisille. Heillä on ensisijainen oikeus kutsua itseään suomalaiseksi ja asua täällä.
Mahdollisuuksien mukaan tänne voidaan ottaa ihmisiä muualta, ja jos he soputuvat suomalaiseen elämäntapaan niin on mahdollista päästä suomen kansalaiseksi.
Vaikka joku tuntee itsensä Wahlroosiksi niin ei se anna hänelle oikeutta muuttaa heidän taloonsa ja osaa perinnöstä.

 

Tämän jälkeen kommentit muuttuvat sekaviksi...

 

Sini Lappalainen;

Sami Vekkuli salanimensä viestille uskollisena mitätöi Suomen valtion ja sen lait. Tilalle tarjoaa jotain trivinaalia joka leimaa oikeat suomalaiset hyväsytyiksi.

Sini Lappalainen;

Valtio määrittelee nyt Suomessa asuvat ja kirjoilla olevat suomalaiseksi. Jotkut etnopuoskarit sitten puhuvat niin kuin "vekkuli" puhui.

 

Minä;

Tälläiset ala-arvoiset henkilöön menevät solvaukset eivät kuulu asialliseen keskusteluun. Luulisi että kaltaisesi seniorikansalainen omaisi jonkinlaiset käytöstavat.

Antti;

"Vekkuli" keskustelee nimellään, niin voisimme ottaa "henkilöön menevän" ehkä vakavamminkin.

 

Jarmo Skog;

"Se että joku tuntee itsensä jonkinmaalaiseksi ei merkitse mitään."

Eli toisin sanoen ulkomaalaisista vanhemmista syntynt ei ikinä voi olla suomalainen? Vaikka olisi syntynyt, kasvanut, käynyt koulut ja armeijat Suomessa? Mario Balotelli ei ole italialainen, Arnold Schwartzenegger ei ole yhdysvaltalainen, Leo Komarov ei ole suomalainen?

 

Ja niin edelleen...

Irma Hirsijärven blogissa minulta tivattiin olenko Suomen Sisun jäsen sekä kyseltiin Fb:n profiilikuvasta. Myös nimeni "Sami Vekkuli" aiheutti mielipahaa. Kerroin kyllä että FB ei anna nimeäni enää muuttaa ja että oikea nimi löytyy usarin blogin yläreunasta sekä Fb:stä Vekkuli nimen alta.

Se on siis Sami Lepistö.

 

Välillä tämä typeryys naurattaa mutta useimmiten tulee voimaton olo. Tuntuu turhalta yrittää keskustella järkevästi mistään ja tekee mieli luovuttaa. Mutta sitä en tee, se on todennäköisesti näiden ihmisten tavoite.

Älkää tekään luovuttako, jatketaan vaikka välillä tuntuukin siltä että "tämä on kuin hullua kuristaisi".

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Sami Vekkuli

Kannattaa mutten lukea tämä erinomainen kirjoitus Jaakko Häkkiseltä blokkiutumisesta

http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200886-blokk...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No mikäs tuo Putkosen lista sitten mielestäsi oli?

Sami Vekkuli

Lainaus suoraan teksitstäni...

"nimilista "panettelijoista", jotka jatkoivat asian vatvomista krp:n syyttämättäjättämispäätöksen jälkeen"

Ei sen kummempaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miten KRP:n syyttämättäjättämispäätös tähän liittyy? Minulla tai kenellä tahansa esimerkiksi on oikeus arvostella kansanedustajaa Vastarintaliikkeen kanssa hengailusta vaikkei se hengailu sinänsä rikos olekkaan. Missä sananvapaus?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Nähdäkseni tämä on nykymaailman suurimpia ongelmia. Monet noudattavat ideologioita sokeasti ja kyselemättä, oli sanelijana sitten media, uskonto tai karismaattinen johtohahmo. Minkäänlaista kriittisyyttä ei suvaita ja kaikki faktatieto sivuutetaan perusteetta. "

Näin se näyttää menevän, mikä on se voima, joka sokaisee ihmisen noin totaalisesti.

Fundamentalismi on pahaksi uskonnossa, politiikassa ja mediassa. Fundamentalismi rajoittaa ihmisen omaa ajattelua tai tekee ajattelun tarpeettomaksi, joku on ajatellut sinun puolestasi.

" Fundamentalististen liikkeiden piirteitä
Fundamentalismilla on taipumus määritellä vihollisensa, joita voivat olla esimerkiksi moderni kehitys, sekularismi tai lännen ylivalta. Fundamentalismi on moniselitteinen reaktio yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin muutoksiin, jossa pyritään säilyttämään oma identiteetti muutospaineiden keskellä.
Fundamentalistista yhteisöä pitää usein koossa karismaattinen johtaja. Fundamentalismiin kuuluu vahva ryhmäsidonnaisuus, mikä antaa jäsenille voimakkaan yhteenkuuluvuuden tunteen. "

Käyppä sitten rakentavaa keskustelua tällaisen henkilön tai ryhmän kanssa, ei tule onnistumaan.

Toimituksen poiminnat